♫ Followers ♫

nuffnang

Wednesday, December 14, 2011

Si Burung yang comel


ok..sape rasa burung nie comel angkat kaki..!!hee~

Salam..=)

ok, aku da lame x update belog nih..dan aku pon tak tau nak update ape sebenarnye..yang aku tau hidup aku sebagai student makin terasa..ceit..padahal da last sem..ye lah, sejak jdi warga JERMEN tah nie mcm nk kerrek pon ader..yang x boley blah keje yg diberi oleh lecture kesayangan sgt2 sedikit n aku amat suka(lawannye) ceit~bhaha

okey berbalik pasal topik nie..aku pasti game angry birds nie sgt popular n yg da tua pon ader yg main..hebad abes..ok aku penah terpengaruh..tpi aku cepat bosan ngn game2 nie ape pon game lah..pasti buat aku pening kepala..kecuali game pes..tu aku x bosan..x tau knape..haha

erkk..sebenarnye bukan pasal game angry birds yg aku nk cerita, nie sume pasal angry me..burung2 nie x tau lagi klw aku da marah mcm mne..huhh~

disuatu masa, dgn rasa x sedap badan aku menelan sebijik actifast dgn yakin..harap ilang rase pening n fever aku..dgn lemah longlai aku capai berokband housemate aku n on9..bende first yg aku bukak adalah animefushigi tok nengok one piece..hee..bkn fb ye mcm korang..boring dah..entah knape ianya sgt perlahan lodingnye x seperti biasa..x bayar kowt..erkk..n aku trus bukak belog yg lapuk nie dgn niat nk update..

bru aku membuka belog,housemate aku si katok (bukan nme sebenar) berteriakan seperti kanak2 riang..aku ingatkn dye lupe mkn ubat..rupenye ader sesuatu yg harus n perlu aku n housemate gelakkn..awork (bukan nme sebenar) merangkap housemate aku jugak kemalangan..ok, teruk sgt bunyinye,tayar kereta acap (bukan nme sebenar) yg dipandunye pancit dpn masjid ketika dirinye hendak pergi jemput adik angkatnye..mungkin tuhan suruh solat isyak dulu kot..=)

Dgn semangat aku berangkat lah nengok ditempat kejadian dgn niat nk menggelakkn nye..ok aku jahat..haha..dye ok n just sportrim jerk terkuil langgar lubang..dah settle aku n housemate lain pon berangkat pulang n sebelum tuh singgah minum dulu..penat tukar tayar..maklum lah, jermen bila waktu mlm burung2 comel nie suke check in kt snie..tak tau la knape..menjadi persolan sampai skunk..korang tau knape..??erkk~

aku order mcm biase la..limau suam..suam-suam kuku jerk..demi menjaga bdn yg sihat nie kn..haha..borak2 kosong n gelak yg x sudah pasal kes tadi n sume terdiam sbab x der point nk borak..aku pon terkhayal seketika lalu satu titisan jtuh tepat atas aku..aku pandang langit yg dihiasi bulan dan bintang yg indah..x ujan pon..dgn seribu persoalan yg muncul kt otak aku nih..dan mereka pon tersenyum kearah aku..aku terkejut dan bertanya..dah knape..??erkk~

aku meraba-raba dlm kegelapan malam akhirnya aku terasa something yg ~~~~ kt rmbut aku..sangat lah awesome ketika itu..ceit..cilake punye burung..aku jumpe,aku cincang2,aku buat satay..!! last2 aku jdi bahan..terima kasih burung yang comel..ngee~


style penulisan aku lain skit sbab aku anggry..=P




13 comments:

Cik Tetra said...

hahahahahaha...sumpahhh lawakk la..dgn cara penuliasan anda yg agak skema sikit..tapi ianya berjaya membuat kan saya faham situasi anda..*den pon dah jd skema dah.. :D

nak ketawa lagi boleh?? HAHAHAHAHAHAHAHAHA..

Aini Amanina said...

haha! ingat ape lh kaitan burung2 marah nie dgn hal. haha! nina pun pnh kena cmtu. tapi masa skolah rendah lh. tgh2 makan nasi kt bawah pokok. then, burung yg tak reti cari tandas tu pergi berak kat atas kepala nina( nasib baik beralas dgn tudung) dgn kt tepi pinggan. nasib baik tak kena atas makanan. haha! awork accident? hati2 lh korang.. dah dua kali dah masuk nie si awork tu accident ohh! -.-'

HaLuNa ReTrO said...

@cik tetra ~ haha..ok skema..haha..gelak la gelak..smpai puas..haha~

@nina ~ pnh kne gak..??hal da 2 kali da..haha..angry nie..x la accident truk..just tayar kuar angin jerk la..ok ok..thanks nina..=)

syifa' said...

COMELL....

aQimie Ceplos said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHA!!
tu bukan petale mok.
taik burung tu pelaris kau tahu..
lps ni bertambah hot la kau kt Uitm . haha!

♥ Capital N said...

HAHA sedihhh ! Jangan lah marah marah bangg , burung tuh terlepas tak sebab tak tahan dah kutt . Hewhew ;P

Alia Rahmat said...

HAHAHHAHA .. boleh jadi gel rambut lah !

HaLuNa ReTrO said...

@syfa ~ comel la sgt kn..haha

HaLuNa ReTrO said...

@aqim bunchet ~ hahaha..cilake kaw..kaw blom merase lagi weh..nmpaknye aku da up satu level lg la dri kaw..haha..=P

HaLuNa ReTrO said...

@capital N ~ erkk..x mrh la..syg sgt kt burung2 tuh..ceit..laen kali nk melepas pon agak2 la..kt awk kew..ok gak..hee~

HaLuNa ReTrO said...

@alia ~ erkk..x pnah dibuat org lah..haha~

Akmal Khalidah said...

Hahahaha. Tak pernah kena pulak cam tuh :P

HaLuNa ReTrO said...

@akmal khalidah ~ cer lah dok bwh pokok yg banyak burung..huhu..=P