♫ Followers ♫

nuffnang

Wednesday, December 21, 2011

# aku dan kontroversi 4 ~ Lelah



Hari-hari aku semakin melelahkan..

lelah dan semakin lelah..
lelah yang tidak ada kesudahannya..
lelah yang tidak bertepian..
lelah dengan kehidupan yang statik..
lelah dengan dunia yang semakin lelah..
lelah dengan semuanya...semuanya..

aku lelah..
hanya berdiri dengan kaki sendiri tapi tidak mengubah situasi..
hanya mampu melihat dengan mata tapi tidak mampu berkata apa..
hanya mencetuskan serumpun pandangan tapi tidak pernah dipandang..
hanya lelah dengan semuanya..semuanya..

~si hati berani menguatkan diri untuk terus berdiri
si hati kata tidak mengapa cuma cabaran semata
si hati menangis otak memujuk jangan gentar
si hati gembira wajah selamba mengukir senyuman~

selelah mana pun kita dengan hidup,
selelah mana pun kita dengan dunia,

hari ini kita senyum..
hari esok kita senyum..
hari lusa kita senyum..

hadapi semuanya dengan senyuman
=)


Tuesday, December 20, 2011

# aku dan kontroversi 3~ trauma



TRAUMA

mungkin ini bukan,
yang kau inginkan,
mungkin ini bukan,
yang kau harapkan..

bayangan menghantui mimpi,
kuatkah kau menempuhi hari..?

biarkan lah saja,
mulut yang mengata,
biarkan lah saja,
pandangan yang mencela,

langkah kaki dan teruskan berlari,
usah gentar hadapi semua ini..

corus*

trauma yang kau alami,
benci dendam tak kan hilang sampai mati,
emosi terganggu bila kau fikirkan itu,
trauma....

salam..=)

okeyh..ada paham lirik lagu nie..??aku x nyanyi untuk post nie..just lirik jerk aku tunjukkn..gitar x der pada aku skunk..haha..nie lagu band aku..da jamming da lagu nie..aku suke lagu nie..hee..

sebenarnye lagu nie untuk seseorang..hurm..ye lah..untuk sesorang..supaya dye kuatkn semangat..dan kembali hidup seperti biasa..mungkin dye tengah trauma..n mungkin dye x amek kesah pon post nie..errr~

jodoh, pertemuan, ajal, maut, semua di tangan tuhan..if kita lost sesuatu or berlaku perkara yang buruk kat kita, tak bermakna hidup kita pon lost dan x bermakna lagi..kita masih ada tuhan, ibu bapa, keluarga, kengkawan or someone yg x disangka dan ramai lagi yang sokong kita dri belakang..

mungkin ada sesetengah manusia yang suka menambah dosa diluar sana..biarkan mereka..itu hal mereka..diam x bererti kita kalah..so, be strong k..=)


i'm sory for the past~
n i miss u..:'(

Sunday, December 18, 2011

# aku dan kontroversi 2~ suka dan sayang..=)




Salam..=)

aku merenung diluar jendela, sambil tangan memegang nadi kepuasanku, hembusan demi hembusan nafas ketenangan, melihat air yang bercucuran jatuh dari hujung atap ke lantai,
titisan-titisan itu membuatkan ku terhayal sejenak...

suka..?sayang..? ye..aku suka aku sayang..
cinta..?errr........................................................

mataku teralih pada kenderaan yg lalu-lalang, berterusan ianya datang dan pergi, hujan masih lagi menyirami bumi, sampai bila hujan berterusan sebegini..? aku sambung lamunan yg terhenti..

adakah couple itu perlu dlm sesuatu perhubungan..? aku tak rase yg couple tu perlu..tpi dak zaman skunk, word "couple" seolah akad nikah yg mereka boleh melakukn apa sahaja bersama..kejadahnye la hai~

hujan semakin lebat melibas bumi, sehingga titisan titisan itu memercik kearahku, dan aku pon kembali ke tilam dan melelapkan mata, cuba mengosongkan pemikiran dari perkara tdi..

ape motif aku pikir benda tu..?hurm..ye, aku suke dia dan aku sayang kt dia..tpi cukup sekadar word "kawan"..or "kawan rapat"..or "kawan istimewa"..biar masa menentukan segalanya..selagi dia belom di akad nikah, tiada sapa yg memiliki dia..wlwpon dah berabad dia bercouple dgn org lain..

dan aku..selalunya bebas..aku suka perasaan ini..nikmati hari2 remaja dgn kawan yg ramai..tanpa rasa disekat atau dibendung..hanya melepas kn semuanya dengan hati yg lapang..seperti burung yang bebas beterbangan..(bukan mcm burung yg comel tu ye yg melepas sesuka hati)..ceit~

aku pon terlelap dibuai mimpi....

selamat malam sayang..=)

Saturday, December 17, 2011

#Suatu ketika 1 ~ sinaran cahaya malam



hurm..ape yg ader di fikiran korang tentang pic nih..??

Salam..=)

Neon..kau penerang dikala mentari tiada..segelap mana pun dunia..jika ada engkau pasti menjadi terang..sinaranmu cukup membuatku bernafas dalam kepekatan malam..hadirmu membawa kesenangan dan keselesaan..errrrr~~

Ape aku mengarut nie..??haha..da la pagi2 lagi da senyum sendiri..mcm2 lah kaw hal~

Okey..pada waktu itu, aku memetik tali gitar..aku menghayati setiap irama dan node2 yg dikeluarkan oleh gitar capuk aku..melayan perasaan sendiri..emosi sgt menguasai diri..sedang feeling..tiba tiba~~

perghh..justin bieber seyh..justin bieber nyanyikn tok aku..satu suara yg dilontarkn terhadap aku..aku terdiam seketika..dan smbung kembali..dlm hati..*cilake ape panggil aku justin bibir tuh..panggil la aku hafis af kew..boley lgi aku terima..begitu lah awan nano nano nano~ehemm..hahaha..aku sgt tidak suka dgn bibir tuh..spe peminat bibir kt sini blah..cehh~

aku pon terus bersiap..dengan niat nak jumpe seseorg..aku masukkn gitar dlm beg n pikul..bru na keluar bilik housemate aku tegur..weh hal..pinjam la kete acap(bukan name sebenar)..terkedu skejap..n erkk..dlm hati..*ha'ah ekk..x kn dak band pikul gitar naek moto..x cool sial..tpi tpi tpi..manual bhaaaiiii~ jujur k..2 taun lepas P aku abes..tpi aku gagap lg bwk manual..such a looserrrr~~

justeru, dgn yakin seyakinnye tidak..acap(bukan nme sebnar) pinjam kereta..smbil kaki gesel2 ke dinding..amek lah..bwk slow2 byk lubang..jwpn ringkas..dlm hati..*yess..tpi berdebar~ nnty jgn call aku plak klw ader pape dpn masjid..sambungnye lagi..dlm hati..*ceit..ingat aku mcm awork(bukan name sebenar) ke arituh(post yg lepas aku cerita pasal nie)..aku pemandu berhemah ape ~ orite bro..jwp aku slumber + berdebar..

melangkah kaki turun tangga..ader sesuatu terkam kaki aku dgn rakus..ceit..cilake kucing x comey..aku hayun kaki..dye melekat lagi..aku angkat, belai skejap dgn kasih syg..aku campak..erkk..kejam ke aku..??lantak lah..ngah dupdap nie giler..first time bwk kete dak nie..aku mang cmnie..bende yg aku x yakin, aku akn gementar..haha

Gentlemen..start your engine..ok, aku buat situasi mcm main daytona manual..aku reverse n ader apek angkat tangan..aku angkat kepala..n aku jln dgn yakin..aku menguasai perjalanan..smpai disimpang..line clear aku trus masok..n x perasan kereta hon dgn panjangnye...aku hon balek..dgn rase x puas hati..jauh lagi siak..lu na hon-hon buat ape..ceit~

aku perasan ramai mata yg memandang aku..aku tau la aku hot..ta ya cmtu skali..owg hot bwk kereta..nie mesti na tumpang nie kn..haha..aku ckp sorang2..ader mat rempit hon aku n angkat tangan..errkk..aku pon angkat tangan..dye knl aku kew..??tau la aku slalu bwk moto..nie pon kete pinjam..hampeh tol lah~

tiba di suatu tempat..kecik besar kecik besar jerk mata aku nengok jln..pesal plak nie..??cibot..aku lupe something...........ptot la sume org beriaksi sebegitu rupe..korang da dpt tangkap kan bende ape yg aku lupe..?? good boy/girl..=P

moralnye..x yah la nk syok sendiri k..
berdiri di alam realiti..ceit~

Align Center

Thursday, December 15, 2011

# aku dan kontroversi ~ awek comey..=)


comey x awek nie..??errrr~

Salam..=)

tah knape terasa rajin plak aku nak mengupdate belog nie kn..pdhal assignment punye la banyak..

ok awek comel..knape tah semenjak dua nie aku suke gune words "COMEL" ..??korang tau..??aku pon tak tau..haha

aku pon ta der point na tulis ape sebenarnye..korang rase awek2 comey @ cantek cmnie pakwe dye ensem x..??yee..dyeowg ta nengok paras rupe..tpi tpi tpi~~~

okey..sebenarnye seyes aku x puas aty ngn mat rempit..errrkk..aku bukan mat rempit ae..aku just bwk moto jerk gi belajar..penah gak aku rem rem kt awek tepi jalan kadang2..mne tau dyeowg na tumpang kn kn..haha..nmpak x aku nie baik hati..??haha..(perasan lu hal)..kategori mat rempit kew aku nie..??jawapan please..>,<

mat rempit..lu mang hebat..wa tabik spring biler lu buat wee-kang or sagat 90 darjah atas jln tar..pesal lu x sagat kepala lu skali kasi normal balek..okey aku sedar kwn2 tempat aku ramai yg merempit..mang x dpt dinafikan..tpi bangun lah anak muda..come on la wehh~

keluarga kakak aku pon pnh kne rempuh mat rempit..naseb kakak aku selamat..dak tu plak kwn aku..aduhh..parah beb..ok x pe tu kisah lame..tpi tu lah..mat rempit mat rempit..haihhh~

haha..da ta tau na ckp ape..yang penting aku na tanye, knape mat rempit boley dpt awek yang comey lagi imut seperti gambarajah kt atas nie..??klw mat rempit tu ensem boley terima lgi aku..nie yg sebaliknye..pandai ayat tu da pasti..tpi still aku x boley terima..

whats wrong with you girl..??

mungkin dye ckp ader moto 125z or rXz..style klw naik..boley kepit2 kn..okey..aku bawak LC135..spe na naek ngn aku..??(tok awek-awek comel jerk ae) hahaha~~

Wednesday, December 14, 2011

Si Burung yang comel


ok..sape rasa burung nie comel angkat kaki..!!hee~

Salam..=)

ok, aku da lame x update belog nih..dan aku pon tak tau nak update ape sebenarnye..yang aku tau hidup aku sebagai student makin terasa..ceit..padahal da last sem..ye lah, sejak jdi warga JERMEN tah nie mcm nk kerrek pon ader..yang x boley blah keje yg diberi oleh lecture kesayangan sgt2 sedikit n aku amat suka(lawannye) ceit~bhaha

okey berbalik pasal topik nie..aku pasti game angry birds nie sgt popular n yg da tua pon ader yg main..hebad abes..ok aku penah terpengaruh..tpi aku cepat bosan ngn game2 nie ape pon game lah..pasti buat aku pening kepala..kecuali game pes..tu aku x bosan..x tau knape..haha

erkk..sebenarnye bukan pasal game angry birds yg aku nk cerita, nie sume pasal angry me..burung2 nie x tau lagi klw aku da marah mcm mne..huhh~

disuatu masa, dgn rasa x sedap badan aku menelan sebijik actifast dgn yakin..harap ilang rase pening n fever aku..dgn lemah longlai aku capai berokband housemate aku n on9..bende first yg aku bukak adalah animefushigi tok nengok one piece..hee..bkn fb ye mcm korang..boring dah..entah knape ianya sgt perlahan lodingnye x seperti biasa..x bayar kowt..erkk..n aku trus bukak belog yg lapuk nie dgn niat nk update..

bru aku membuka belog,housemate aku si katok (bukan nme sebenar) berteriakan seperti kanak2 riang..aku ingatkn dye lupe mkn ubat..rupenye ader sesuatu yg harus n perlu aku n housemate gelakkn..awork (bukan nme sebenar) merangkap housemate aku jugak kemalangan..ok, teruk sgt bunyinye,tayar kereta acap (bukan nme sebenar) yg dipandunye pancit dpn masjid ketika dirinye hendak pergi jemput adik angkatnye..mungkin tuhan suruh solat isyak dulu kot..=)

Dgn semangat aku berangkat lah nengok ditempat kejadian dgn niat nk menggelakkn nye..ok aku jahat..haha..dye ok n just sportrim jerk terkuil langgar lubang..dah settle aku n housemate lain pon berangkat pulang n sebelum tuh singgah minum dulu..penat tukar tayar..maklum lah, jermen bila waktu mlm burung2 comel nie suke check in kt snie..tak tau la knape..menjadi persolan sampai skunk..korang tau knape..??erkk~

aku order mcm biase la..limau suam..suam-suam kuku jerk..demi menjaga bdn yg sihat nie kn..haha..borak2 kosong n gelak yg x sudah pasal kes tadi n sume terdiam sbab x der point nk borak..aku pon terkhayal seketika lalu satu titisan jtuh tepat atas aku..aku pandang langit yg dihiasi bulan dan bintang yg indah..x ujan pon..dgn seribu persoalan yg muncul kt otak aku nih..dan mereka pon tersenyum kearah aku..aku terkejut dan bertanya..dah knape..??erkk~

aku meraba-raba dlm kegelapan malam akhirnya aku terasa something yg ~~~~ kt rmbut aku..sangat lah awesome ketika itu..ceit..cilake punye burung..aku jumpe,aku cincang2,aku buat satay..!! last2 aku jdi bahan..terima kasih burung yang comel..ngee~


style penulisan aku lain skit sbab aku anggry..=P




Tuesday, November 8, 2011

Syok raya

~Salam~

hyep semua..rasenye blom terlewat na ucap Selamat Hari Raya Aidiladha..hee~ harap korang dpt menghayati hari yg mulia nie..n enjoy bersama keluarga dan sahabat handai..yak ayat..ape korang buat mase raye nie..??nengok org sembelih lembu..??keje..??mandi pantai..??haha..(giler hal)

mesti yg sebelah selatan raya haji @aidiladha kurang meriah kan berbanding raya aidilfitri..tpi klw kt area pantai timur syok..raya aidilfitri dyeowg plak yg kurang seronok..smpai kakak hal pon ta na balek umh..na beraya kt umh mak mertua dye kt ganu..ngee~

ape hal buat..??try nengok video nie dulu..haha


video

ape pendapt korang..??erkk..
anonymous 1 ~ gila lah kaw..da la sore x sedap..mcm katak bentong..Booo~
anonymous 2 ~ jadah kaw..rosakkn lagu org jerk..nyanyi kt jmban jerk layak..shitt~

Hal ~ thanks..tpi, pi mampuih sma hang la Bodo..bhaha~

nie slh stu video giler ngn geng2 hal..seyes best..melalak smbil msk BBQ mlm raye kedua..BBQ daging korban..hahaha..korang ader..??hee~ da nmpak kn kesyokkannye mlm tuh..nengok nie plak..



geng lorong 24..hee~ ader lagi nie..ramai yg kt blakang..



da mcm pemujaan plak..(kambeng coklat)..apinye x na mcm beso plak kn....haha



nie hasilnye..erkk..pesal ayam ek..??haha..yg daging lom siap lg time nie..buat aym dulu..hee~

ape mcm..syok punye..raya aidilfitri x der wat cmnie..sebok raye umh ke umh..raye nie la sesuai buat cmnie..taun dpn buat lagi ye geng..hahaha~ okey, sama ada cuti kismes or raya cina, hal planing ngn geng2 na camping kt pantai n buat BBQ lgi..yg penting show jalanan mesti ader..x sbar plak rasenye..haha

okey, nie plak aym panggang moden umh hal time pgi raye..sedap wooo..mcm na buat ary2..ngee~



masak guna aven jerk..haha ( cmtu ke eje aven..??ke aburn ek..??) haha ta tau ta tau..ngee~



ini hasil dye..sedap hingga menjilat jari2 yg ader..haha..terbaek~

korang ader..??haha

da lah..rase mcm da panjang sgt entry nie..bukan ader yg bace pon..ape ape pon, yg na balek ke tempat belajar or keje, sama ada berkenderaan sendiri atau pon awam, diharap dpt menjaga diri dgn sebaik2nye ye..semoga selamat smpai ke destinasi tertentu..yak ayat~

eh lupe plak..thanks to kengkawan hal cz bg support n bantu hal belajar..result hal ok..wlw pon x DL mcm nina , zu n lelain..tahniah korang..bersyukur gak lah cz maintain n dpt naekkn CGPA..kengkawan yg laen, tinggal last sem jerk nie peluang na dpt DL..cayyok2..=)

k bye..salam..=)

Wednesday, November 2, 2011

Petang yang indah~

~SaLaM~

Hyep korang..haha..update lg lah..okeyh, cmne ari korang..??best..??tarikh arinie pown cantek kan..1/11/11..haha..adew owg kawen x arinie agak2..??hee~

petang2 cmnie biasenye korang buat ape ek..??lepak..??on9..??jln2..??jogging..??erkk..(hal x mungkin)bhaha..

hal lyn ONE PIECE siang mlm..x der lyn lain dah..ptg nie pon lyn one piece..cerita yg mengagumkn hal ketika ini..banyak faedah kite boley dpt dri nengok citer karton nie..seperti

  1. nilai persahabatan
  2. menghargai org lain
  3. sesuatu yg berlaku mesti ader sebabnye
  4. x boley sebarang tuduh
  5. berani harungi ape juga rintangan
  6. tabah
  7. yakin dengan kemampuan diri
  8. mengakui kesalahan diri
  9. hormati ketua
  10. dan menghormati OSAN ( org tua)




try la lyn dri awal..sure x boring..hee~
dah ep 176/521

dan nie kudapan petang nie smbil nengok one piece..potongan dunkin donuts tgh ari tadi n cabury..mkit gemok loa hal dok umh klw cmnie la gayanye..haihh~





dah la..na sambung nengok..sayonara~

Sunday, October 30, 2011

Cerita bukan aq punye~

~Salam~

Hyep korang..hal bru balek dri Tg Balau..cri aweks2 kt sne..ramai, tpi dyeowg ngn balak or family..x best la na usha..haha..da lame gak x update nie..asyik tangguh2 jerk..pelik..k lah..tdi da puas sedih, ketawa guling2 pon ader..sume pasal bufday..x der owg ingat bufday hal kn..x pe lah..bhaha..bpk geli siak na emo...i'm not same as MEGA..MEGA is my fren..my palsu fren n he like to show their emotion when he Bengang..haha..harram gak english hal nie..lantak lah kaw..

okey, bkn na citer pasal ape, just na kasi korang nengok hasil karya abg hal 6 taun yg lepas..bace lah citer nie..penah dihantar kt contest Gempak punye, tpi x dpt pape..haha..tpi aq simpan lakaran awal..mang bersungguh2 abg hal, x der rezki..tpi bangga gak lah kt abg hal..jom..haha~









okey, habis citer nye..ok x..?dye mang power lukis..paling power lukis kartun2 dlm family hal..yg laen power gak lukis..dri along hal, smpai ke abg hal second last nie..hal x pandai lukis..penah gak hal buat kononnye na antar kt Gempak, last2, sehelai kertas jerk..malas plak na lukis..pastu na smbung da kemane tah kertasnye.. susah wo..ingat melukis komik tuh senang kew..??ketelitian n kreatif tu penting..klw x, mang x berkualiti la karya tuh..na nengok carton hal buat..??tinggal cebisan2 jerk..korek dlm file2 lame..hee~

tada...


king hal nme dye..haha

dah la..gerak dulu~





Wednesday, October 19, 2011

Aku dan Realiti~

~Salam~

okeyh..semenjak dok umh jerk nie, terasa rajin plak na update blog nih..haha..x der benda nk dibuat..kwn..??dyeowg sume x cuti lah..kwn hal ta ramai..x der sape na kawan sebab hal membosankan..erkk..ye la tuh kowt..haha..sigh~

nie na cerita pasal realiti hidup empunya blog..haha..tanpa disedari, masa dah berlalu begitu pantas..eh pesal ayat aq cmnie..okey, tup tup da 20 tahun dah..tpi nengok muke x kne ngn umur..haish~~

bkn na cerita pasal umur sebenarnya, nie cerita pasal skaters.. percaya atau tidak, hal salah seorang skaters kampung..erkk..haha..ye lah, time dulu2 hal sorang jerk main skate..pastu member ikut..pastu bru ader bdk2 main jugak..hal mcm lagend la..bhaha~~ nk nengok skate hal..??jom~~



.
.
.


fucking awesome kn..=)

dah percaya dah..??haha..sume skill hal pandai buat tau..kickflip..??kacang jerk..backflip..??pejam mata jerk..mcm nie pon boley buat tau..



smpai langit beb..ader bran..??haha..ader lagi..mcm nie..



klw pagar skolah pon x ley lepas jgn gelar dri skaters lah..haha
dan terakhir..



haaaaaa...nie skill favorite..suke sgt3 suke gilerr x999 juta million suke lah buat skill nie..haha..bergesel sejauh 1kilometer..awesome kn..haha

sebenarnye sbab skill yg terakhir nie lah trus hal retired jdi skaters kampong..haha..org skate nye yg bergesel, nie halnye yg bergesel..dan berguling-guling dri atas bukit smpai kebawah..(okey tipu)..x smpai bawah la..guling skit jerk..atas jln tar plak tuh..bayangkn lah..haha

tu lah, owg main kt tempat dye, pkai alat keselamatan, nie advance sgt..terlebih indie la katekan..hambek kaw..ape yg dpt..??kaki terseliuh, tangan terkehel n luka2..kesannye luka smpai skunk x hilang..pegi penanganye kn..bhahaha~~

okey..dah habis citer dah..skunk na main boley lagi what..cume bru na buat kickflip da termengah2 lah..hahaha...

pada korang semua, utamakan keselamatan dlm bersukan..x kira lah korang main ape pon..ingat pesan atok nie..heee~~




Tuesday, October 18, 2011

Adik??

~Salam~

Hyep korang..da lame hal x post kn..korang rindu x..??haha..(palsu)..okeyh, emosi da stabil, final pon da lame habis, n da kt umh kesayangan dah pon..So, dgn mood baru, hal post la entry nie..

adik..haha..kelakar kn..mne yg knl hal tau lah yg hal x der adik..spe na bgi pinjam adik dye kt hal..??bak mai ar..haha..sebenarnye ta na pon ader adik btol2..nnty kurang kasih syg..hakhak..=P

Ta der lah, korang ingat anak Bongsu mesti manja kn..??haha..klakar..hal x manja pon..korang kata anak bongsu ngada2..??hal x ngada2 pon..sebenarnya korang jelez ngn anak2 yg terakhir nie..ye lah, korang kn abg2 n akq2..mesti kne banyak mengalah..kn kn..??=)

Hal ta rase pape pon..cume klw mintak barang dpt jerk la..heee~~

okeyh..hal x der adik, tpi hal banyak adik..erkk..cmne tuh..??adik angkat lah..dulu time skolah ramai gak akq2 yg na amek jdi adik angkat..tpi hal da ader akq da..ta syok lah..so, klw adik x pe..heee~

tah mcm mne na tulis entry nie..hal kemas2 bilik arituh, tetiba terjumpa something..jom nengok..jeng jeng jeng



gambar comel hal ngn adq yana..=)

actually, nie lukisan hal..hal letak dkt bwh smpul meja lutsinar hal mse form5..n adik tu form1..kiteowg kongsi kelas, hal pagi n dye petang.. banyak lagi lukisan hal lukis, tpi dye amek..yg sweetnye kiteowg x der la mcg2..bkn ta der enset mase tuh, tpi care cmnie lagi syok lah..kiteowg gune kertas n pensil jerk berinteraksi..mcm surat gak la..tpi kepingan kecil jerk..pastu selit kt bwh smpul meja yg lut sinar tuh..heee~~

korang ader..??

miss you..adq yana..ngee~~

Wednesday, August 17, 2011

Harapan, impian, satu tujuan..Cerita~

Salam...

fuh fuh fuh..berhabuk benor da blog nie..ingat ta der blog dah..haha..arinie mang sweet..aq nk cerite..x nk nyanyi..bulan pose kn..hormati bulan yg mulia nie ngn perbanyakkn ibadah..hee~ sweet...

CERITA ~ THE PUBLICCITY

hurm..nengok tjuk kt atas tuh..tu name band aq..mcm pelik jerk kn..lantak lah..ader aq kesah..erkk..sbenarnye mcm nk nanges pon ader nk citer pasal band yg terkontang kanting nie..pejam celik pejam celik da 5 taun da band nie di tubuhkn..tpi habuk pon tarak..bhahaha~

cerita bermula semasa aq form 4..cuti setengah tahun law x silap..seorang pemain gitar utama pulang dari oversea..(pdhal sabah jerk) bhahaha..kwn aq mse skolah rendah lagi..dye hidup pindah randah..smpai skunk..haha..name dye leem..sangat hebat maen gitar..menuntut ngn owg sabahan la tuh..mang owg2 sabah hebat2 n lagi hardcore dri semenanjung..tu mang ta di nafikn..hee~

nie mamatnye..2008 gambar diambil..=)

n nie member giler2 aq mase kecik..bende2 yg tah pape mase kecik dlu aq buat ngn dye n kwan2 laen..smpai kne rotan ngn bapak aq..tobat trus ta buat..hahaha..nme dye al-jufri..sedap..tpi org panggil pakek..haha..bru x nmpak poyo..ngee~ dye drummer band aq..tpi posisinye agak terumbang ambing..dye buzy ngn keje..so kehandalan dye semakin berkurang biler ketuk drum tuh..tapi x pe..aq masih consider ko jdi drum band nie..jgn risau..eh, mcm aq ketua jerk..haha~

tu baju band aq..haha

next adalah, anak buah aq..dye bru form 2 mase band nie wujud..aq tarik dye..jadi basis..dye pon bru blajar maen gitar..abg aq ajar..tpi dye tau tekan kod rock jerk..so mang ke basis lah..haha..tpi dah 2 taun dye maen basis, dye da ta minat..aq pon sedar dye ader bakat jadi drummer..skali dye maen cepat tangkap..sebab Pakek buzy keje, dye la slalu maen drum..makin lame makin habat..teruje gak aq..so, berlaku konflik kt snie..mang nice la kn, drummer 2 owg..dye pon da x nk maen bass..so sape nk maen..???

nie pon baju band aq..haha

n dlm konflik nie aq n leem buat kate putus amek hanis sebagai bassis band aq..dye power gak maen..klaw lead gitar tuh mang agak kecah sikit, tapi klw maen bass mang berbunge2 jerk dgr..so, kate sepakat amek dye jerk..dru bru dlm band aq..tpi dye mang member dri skolah rendah lagi..skolah menengah pon aq ngn dye..so, ta der masalah la..

penyelamat keaadaan..

so, last skali ade lah bdk nie..yg mcm x der sumbangan kt band nie..da la maen second guitar jerk..mcm bgus jerk budak nie..maen pon terkial2..n ader hati nk jadi vokalis..katak pon ketawe dgr weh..ta ley blah bdk nie..nk tau sape..??nie haa~

nie ha bdk nye..agak2 korang kenal x..??muke suci taun 2008..hee~

x ley blah bdk nie..rase mcm nk tumbuk jerk muke dye..hahaha..time nie kurus weh aq..skunk da gemok..dlm proses nk kurus balek..doakan aq yew guys..=)

eh, lupe lagi 2 orang..Mr manager n adik manis kiteowg..yg banyak support band yg x maju2 nie..bhahaha~

tah raye biler tah nie..bhahaa~

orite..harapan, impian n satu tujuan...yg lame terpendam..ta tau lah boley terwujud kew atau akan terkubur selamanya..ketentuan ilahi yg menentukan segalanya..bkan salah sesiapa..x der sape yg bersalah dlm hal nie..mungkin kiterowg x bersama selalu..masing2 buat haluan masing2 lepas SPM..tapi kite ader semangat nk jamming sesama lagi kn..sO, ader harapan lagi..dlu kite x matang lagi..skunk rasenye dah tibe masenye tok kiter bangkit semula..yeyhh..!!!gO the PublicCity..!!!

saje2 lukis, buruk giler~

konon2 cover album la..teringin nk ader yg btol2 punye..tah biler tah, aq pon ta tau..just hope..yg pasti lagu da ader..cume kesempatan nk recording x der..hurm..eh, informasi tambahan..lagu band aq langsung x same ngn lagu jiwang karat yg aq post kt blog nie..jauh beza giler..mang terasa kelainannye..klw korang berpeluang dgr, mang x lentok lah..mesti terhangguk2 kepala korang..erkk..yg samenye lirik la..tau2 la, klw aq yg buat lirik kn..bhahaha~

list lagu:
  • jika aku
  • seminggu
  • tentang aku
  • helah
  • lepaskan
n satu lagu tambahan :
  • mesin masa
kenape ader lagu tambahan..??
~ sebab lgu tu x der kene mengene ngn 5 lagu yg kt atas tdi..x der berkaitan la..

sO..hanya berharap je lah dpt buat satu album nie..korang doa2 kn la ye..n sokong kiteowg..=)

~kami~